گیره ماهی در سایز ها و ابعاد مختلفی تهیه و طراحی شدند.
با استفاده از گیره ماهی ها در ابعاد مختلف توانایی این را دارید که قطعه کار خود را محکم فیکس کرده و به راحتی عملیاتهای مختلف خود را بر روی آن انجام دهید.
انواع گیره ماهی ها
گیره ماهی ها با ماهیت ها متفاوت در دوحالت پلاستیکی و فلزی تولید میشوند
هر گیره ماهی میتواند ویژگی منحصر به فرد خودش را دارا باشد اما در کل کار انجام شده نهایی آنها یکسان است .
گیره ماهی پلاستیکی در سایز های بزرگ و کوچکگیره ماهی های فلزی در ابعاد مختلف
گیره ماهی های ضامن دار
ویژگی گیره ماهی فنری ساخت ایران
گیره ماهی فنری نوعی ابزار است که درهمه هنرهایی مانند رنگ آمیزی ، چسب کاری ، معرق کاری و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیره ماهی ها دارای دهانهای دندانه دار میباشد که باعث محکم فیکس شدن قطعه کار میشود. قسمت فنری بودن گیره ماهی کیفیت و عملکرد آن را بالا میبرد زیرا فنر آن باعث افزایش سطح نگهداری و استحکام کار میشود. این مدل گیره ماهی فنری دارای دسته پلاستیکی محکمی میباشد که با فشار دادن آنها میتوانید دهانه گیره را تا 8 سانتیمتر باز نمایید که البته این عدد درگیره ماهی ها با ابعاد مختلف متغییر است.
پیچدستی
پیچ دستی در اکثری از پروژه های خانگی و کارگاهها کارایی دارد.
بسیاری از ماها نمیتوانیم هم اشیایی را که داریم با آنها کار انجام میدهیم نگهداریم و هم کارمان را بدرستی انجام دهیم. گاهی کار بر روی قطعات مختلف هست که ثابت نگه داشتن آنها روی هم کار غیر ممکنی هست. پیچ دستی نوعی ابزاراست که اشیا را در کناریکدیگر بطور ثابت نگه می دارد. این ابزار از طریق فشار وارده به چوب یا قطعه کاری آنها را ثابت نگه می دارد که تکان نخورند. انواع مختلفی از پیچ های دستی در اندازه های مختلف طراحی و تولید شده اند تا به یاری شما بیایند و کارتان را با دقت حداکثری و سریعتر و آسانتر انجام دهید.
انواع پیچدستی ها :
سوال اول اینکه اصلا پیچدستی چیست؟
1. پیچ دستی چیست؟
این ابزار قطعه های کار شمار را در کنار همدیگر به طور ثابت فیکس میکند و نگه میدارد ، تا کار سوهان کشی و پرداختکاری و غیره را بدون حرکت کار
انجام دهید .
پیچ دستی فشار یکنواختی بین دو سطح مقابل کار ایجاد میکند ، تا مانع از لغزش آنها شود. این ابزار بیشتر در ساخت و سازهای نجاری جهت ثابت نگه داشتن قطعات استفاده می شود. از جمله کاربردهای پیچدستی میتوان به صحافی کردن ، فریم عکس ، ساخت درب های چوبی و فلزی و غیره میتوان اشاره کرد.
2. انواع پیچ دستی و کاربرد آنها
پیچدستی C شکل یا همون کلمپ که انواع مختلفی دارد:
فرم بدنه سطح بیرونی و ابعاد آن به شکل c است. این ابزار دارای یک فک ثابت و یک فک به شکل پیچ است. تنظیم و فشار توسط فک پیچدار انجام میشود.
این پیچ دستی کاربرد فراوانی دارد. به وسیله آن میتوان قطعه ای از کار را به بخشی از سطح یک کار ثابت و بدون هیچگونه لغزشی نگه داشت. در انتهای پیچ یک مفصل گردنده است که موجب میشود پیج روی سطوح نامنظم قرار بگیرد.
بیشترین کاربرد برای استفاده در نجاری و برش انواع فلزات و از همه مهم تری کم هزینه بودن این پیچ دستی ها
پیچ دستی نجاری :(پیچ دستی F هم به آن میگویند)
پیچ دستی نجاری یک فک ثابت در انتهای نوار دارد و یک فک دیگر در امتداد نوار برای تنظیم ظرفیت و فشار دارد.
یک میله اندازه گیری تا چند فوت هم دارد. این پیچدستی ها برای کارگیری ها بزرگتر استفاده میشود که مناسب نجاری است گرچه پیچدستی های ظریفکاری هم در بازار موجوده .
پیچ دستی یا به عبارتی گیره های اتوماتیک:
این پیچ دستی یک دستگیره کاربردی دارد. با قرار دادن اشیا بین فک و فشار دادن قطعه ی بالایی آن که مانند کلید است ، فک بسته میشود. هرچقدر دستگیره را بیشتر فشار بدهیم فشار بیشتری نیز به جسم وارد میشود. این ابزار یک ماشه آزاد کننده سریع نیز دارد.
برای اتصالات سریع و طولانی کارایی دارد. این نوع پیچ دستی به دلیل عملکرد سریع از محبوبیت بالایی برخوردار هستند اما استحکام و قدرت نگهداری که پیچدستی ها دارا هستند را ندارند.
پیچ دستی میتر (با نام تجاری Clamp Corner):
برای اتصال گوشه های کار به هم مناسب میباشد.
این پیچ دستی برای قطعات زاویه دار مانند قاب عکس کارایی دارد.
در این قسمت انواعی از گیره ها و نگهدارنده های بزرگ و کوچک هم میتوان معرفی کرد که برای قاب عکس کارایی و کاردبر دارند مانند گیره گونیا کنج ، تنگ قاب برزنتی در انواع مختلف و یکسری گیره های رومیزی و بغل میز
نکته: برای جلوگیری از آسیب قطعات کارتان، همیشه از قطعات ضایعات کارتان بین هر آرواره پیچ دستی استفاده نمایید.
4. مشخصه های مهم:
– حداکثر نیروی بستن این مشخصه برای اندازه گیری نیروی پیچ دستی است. قدرت پیچ دستی نشان دهنده حداکثر فشاری است که به شی وارد میشود.
– ظرفیت بار نشان دهنده میزان موادی هست که میتواند نگه دارد. واحد آن پوند است.
حداکثرقطعاتی را که یک پیچ دستی میتواند ثابت نگه دارد ظرفیت بار گویند.
– محدوده گرفتن نشان دهنده حداکثر طول پیچ دستی میباشد.
واحد اندازهگیری آن اینچ است.